Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Kanal 5s vårtablå

Publicerad: 27 November 2008, 09:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Kanal 5 och Kanal 9 får ökad programbudget nästa år och lanserar minst nio nya egenproduktioner i vår. Skandalprogrammet Ballar av stål drar igång, Sofia Wistam programleder två nya format och Filip och Fredrik kör live från New York.


- Vi har fått fortsatt förtroende efter framgångarna i höst med bland annat workplace-realityn Färjan och Vem kan slå Filip & Fredrik, säger Lars Beckung, programchef för Kanal 5 och 9.

Planen är att Kanal 5 ska fortsätta växa på helgerna och Kanal 9 ska ta sig förbi Discovery.

- Kanal 9 ska fortsätta att öka i 30-59 år för att gå om Discovery som har en andel på omkring 2,4 procent. Kanal 5 har ökat något i höst, men här är målet att behålla vår position i 15-44 år vilket är en bedrift i sig när Big Five stadigt tappar, säger Jerker Bluhme, försäljningsdirektör för Kanal 5 och 9.

Kanal 5 presenterade nio nya egenproduktioner för kanalens vårtablå under ett möte med mediebyråer i Stockholm.

Igår berättade Dagens Media om Filip och Fredriks nya New York-show som startar i vår i Kanal 5. En annan storsatsning är Wipeout. Det är en modern variant på Gladiatorerna, där bland annat Sanna Bråding, Musse Hasselvall och Linda Rosing ska ta sig runt världens största hinderbana. Sofia Wistam leder programmet.

- Wipeout går ut på att folk ramlar och slår sig och det är alltid roligt. Det är en stor framgång i USA och formatet har sålts till 30 länder, säger Lars Beckung.

Sofia Wistam leder också det nya frågeprogrammet Nöjespokalen som bygger på humor och nostalgi med frågesportämnen som musik, film och tv-serier.

Den omtalade serien Ballar av stål, som SVT släppte efter Reinfelt-skandalen, har också premiär i vår i Kanal 5. Tio komiker, bland annat Nour El-refai och Kjell Eriksson, utmanar varandra och ovetande svenskar i programmet, som leds av Pär Lärnström.

Erik Haag håller i ett annat humorbaserat program på temat Roast. Han och producenten Henrik Schyffert bjuder in en panel med komiker som driver med en olika kända huvudpersoner i åtta program.

- Femman låter oss experimentera med svensk humor. Roast är lite som en firmafest för komiker där de kan skämta som de gör när de träffas själva, säger Erik Haag.

Arbetsplatsrealityn Charterresan, som utspelar sig på Kanarieöarna, tar över stafettpinnen efter Färjan. Tv-teamet följer Vingresors personal på plats.

Som Dagens Media tidigare berättat, söker dokusåpakändisen och Kanal 5-bloggaren Linda Rosing den stora kärleken i Den rätte för Rosing.

Snickaren Anders Öfvergård reser runt i Sverige och tar sig an krisdrabbade renoveringsprojekt som gått i stå. Arbetsnamnet är Arga snickaren.

- Jag är inte konflikträdd utan kan uppfattas som lite rak. I nio fall av tio är det inte pengar som är problemet i projekten utan att mannen måste bevisa för kvinnan att han kan, säger Anders Öfvergård.

Renoveringstemat fortsätter med Room Service, som den här säsongen låter kändisar inreda fansens hem. Andra nyheter är att Kanal 5 filmar och sänder standup från klubben Raw med bland annat Björn Gustavsson och Petra Mede.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.