Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Hans Fahléns morgonshow i Star FM

Publicerad: 27 Augusti 2008, 05:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Hans Falhén bildar duo tillsammans med Suzanne Härtén. Tillsammans ska de lyfta Star FMs mornar. "Jag fick blodad tand för radio när jag hoppade in för Adam Alsing", säger Hans Fahlén.


För en dryg vecka sedan berättade Dagens Media att MTG Radio värvat tv-programledaren Hans Fahlén till ett hemligt projekt.

Nu står det klart att Hans Falén får en morgonshow tillsammans med Suzanne Härtén, som närmast kommer från radiostationen Bandit Rock.

- För tre år sedan hoppade jag in lite som sommarvikarie för Adam Alsing, och fick lite blodad tand. Att berätta historier har alltid tilltalat mig, säger Hans Fahlén.

Programmet, som får namnet Star Morgon med Härtan och Fahlén, ska sändas varje vardag under fyra timmar med start klockan 06.00.

- Förhoppningsvis väldigt skön ton mellan mig, som är en inflyttad jämtlänning, och Härtan, som är en riktig söderböna.

Hur är det med morgonhumöret?

- Första timmen är jag kanske lite rosslig, men när jag väl har kommit upp så brukar det inte vara några problem.

Star FM startades den 1 april i år och ersatte Svenska favoriter.

Hittills har Star FM haft svårt att attrahera lika många lyssnare som sin föregångare. Enligt Sifos radiorapport 2008:3 hade Star FM 39.000 lyssnare. Motsvarande period 2007 hade Svenska favoriter 74.000 lyssnare.

- Det är lite för tidigt för att dra några växlar på siffrorna än så länge. Publiken måste få en chans att vänja sig, säger Micke Svensson, presschef på MTG Radio.

Morgon med Härtan och Fahlén har premiär 1 september. En reklamkampanj både för programmet, och för kanalen i stort, ska rulla ut i dagarna.

- Målet med Star FM är att ta marknadsandelar. Vi ser en större potential i Star eftersom den är mycket bredare än Svenska favoriter var. Det betyder jättemycket att få Hans och Härtan till kanalen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.