Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här är Fp:s och Kd:s TV4-filmer

Publicerad: 18 maj 2009, 12:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:25

Folkpartiet och Kristdemokraterna har nu presenterat sina reklamfilmer, som börjar rulla i TV4 nästa vecka.


Filmerna är de första exemplen på politisk åsiktsreklam någonsin i TV4. Moderaterna körde visserligen ett antal filmer i TV400 och TV4 Fakta inför förra valet, men detta är första gången som TV4 erbjuder partierna utrymme i huvudkanalen - och därmed ger dem möjlighet att uppnå betydande räckvidder.

Bakgrunden är att man i och med övergången till digitala sändningar inte längre omfattas av radio och tv-lagens krav på opartiskhet.

Kristdemokraterna var först med att hoppa på TV4:s erbjudande om kraftigt rabatterat utrymme.

I sin första film syns EU-kandidaten Ella Bohlin, som pratar om "ett tryggare om medmänskligare Europa". I filmen flankeras hon av partiledaren Göran Hägglund.

- Huvudbudskapet är att få folk att rösta på oss och att göra Ella känd. Dessutom vill vi upplysa om att det är val den 7 juni, säger Cina Gerdin, kommunikationschef på KD.

Filmen har tagits fram i samarbete med Prime.

- De har hjälpt oss med att formulera budskapet i EU-kampanjen och konceptet för filmen. Själva filmen är gjord av Primes frilansare, säger Cina Gerdin.

Allianskollegan Folkpartiet har valt att lyfta fram sin toppkandidat Marit Paulsen. Samtidigt som hon sätter kniven i en kanellängd säger hon: "Sverige ska inte vara ett land som försöker plocka russinen ur kakan".

Reklamfilmen börjar sändas lördagen 23 maj i TV4. Folkpartiet har jobbat med Grey och IUM.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.