Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Fortums klimatambassadörer

Publicerad: 11 April 2008, 11:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

El-jätten Fortum har tecknat ett nytt treårigt sponsoravtal med Svenska Friidrottsförbundet. Samtidigt blir några av Sveriges största idrottsprofiler klimatambassadörer. "Vi vill komma ut med vårt miljöbudskap", säger Agneta Molinder, presschef på Fortum.


Två nya idrottsmän, löparen Mustafa Mohamed och spjutkastaren Magnus Arvidsson, ansluter sig i och med det nya avtalet till team Fortum. Tillsammans med Stefan Holm, systrarna Kallur, och Yannick Tregaro ska de vara Fortums klimatambassadörer.

- De ska vara med och sprida budskapet om hur man kan spara el. De ska utbildas av oss och när de har möjlighet ska de föra kunskapen vidare, säger Agneta Molinder, presschef Fortum Sverige.

Klimatdebatten har satt starkt press på samtliga aktörer inom energibranschen och genom de kända idrottsprofilerna hoppas Fortum att deras miljöarbeta ska synas.

- För oss är det viktigt att sponsra svensk friidrott och framför allt hoppas vi komma ut med vårt miljöbudskap, säger Agneta Molinder.

Fortum drar även i gång ett projekt som syftar till att effektivisera energianvändningen på idrottsanläggningar i Sverige. Startskottet för detta blir att energibesiktiga föreningen IF Göta Karlstads anläggning, Våxnäshallen, för att sedan utforma en åtgärdsplan.

Det förlängda sponsoravtalet mellan Svenska Friidrottsförbundet och Fortum gäller 2009-2011. Agneta Molinder vill inte berätta hur mycket pengar Fortum investera i samarbetet.

- Det är något mellan Fortum och Svenska Friidrottsförbundet, säger hon.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.