Här är de mest populära svenska Youtube-klippen 2018

Klippet där femårige (numera sexårige) Osman Salijevic rappar i TV4-programmet "Talang" har blivit det mest populära klippet på Youtube i Sverige 2018.

Foto: Skärmdump

Youtube presenterar 2018 års upplaga av Youtube Rewind – en tillbakablick på de tio mest populära klippen och musikvideorna i Sverige under året som gått.

Förstaplatsen på Youtube Rewind innehas i år av sexårige Osman Salijevic som rappade i TV4-programmet "Talang" och tog tittarna med storm som programmets yngste deltagare någonsin. 

På andraplats över de mest populära klippen 2018 finns youtubern Matinbum med videon “Sämst på Fortnite”. 

Därefter följer bekanta från tidigare år: Bröderna Norberg, som återigen kammar hem en topplacering med sin populära parodi på Melodifestivalen.

Årets lista har dominerats av lokalt innehåll, med alltifrån humor till vlogging bland kategorierna, och har dessutom flertalet populära klipp med ursprung i tv-programmens värld. 

Bland annat finns en hyllning till Avicii av Chris Kläfford på topplistan, samt ett klipp från februari där Youtube-duon Jocke & Jonna efter fem års försök kunde berätta för sina följare att Jonna var gravid.

– Från vetenskapliga fenomen och underhållande parodier till spännande nyheter från Youtubers och storslagna framträdanden, lyckas kreatörer och medverkande i årets klipp engagera såväl lokala som globala publiker på Youtube. Med över 400 timmar innehåll uppladdat varje minut på plattformen är konkurrensen hård, och vi imponeras av den kreativitet och talang årets namn tar med sig in på topplistan 2018, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige, i ett pressmeddelande. 

 

De mest populära Youtube-klippen i Sverige 2018:

 

De mest populära musikvideorna på Youtube i Sverige 2018:

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2018-12-05 08.46Uppdaterad 2018-12-05 13.57

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: