Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Citys farväl till konkurrenten

Publicerad: 20 Maj 2008, 06:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Stockholms Citys chefredaktör Mikael Nestius skriver i en krönika i dagens tidning om anledningarna till att Punkt SE tvingades lägga ner. "Som tidningsman är det alltid tråkigt när mångfalden minskar och en tidning försvinner", skriver han.


Dagens utgåva av Stockholm City. Gårdagens nummer av Punkt SE var den sista. Tidningen gjorde en förlust under 2007 på 198 miljoner kronor. Under årets första kvartal var förlusten 44 miljoner kronor.

Mikael Nestius pekar på Punkt SEs räckvidd som en anledning till nedläggningen. Punkt SE hade i Orvesto helår 2007 en räckvidd på 232.000 läsare i Stockholm, 148.000 i Göteborg och 99.000 läsare i Öresundsutgåvan. Stockholm City hade under samma period en räckvidd på 556.000 läsare.

"Punkt SE lyckades inte nå så många läsare i Stockholm och det var säkert ett av skälen till att Aftonbladet och deras ägare bestämde sig för att lägga ner tidningen. […] Det är faktiskt så att det i dag är färre som läser en gratistidning i Stockholm än det var innan Punkt SE började sin utgivning. Jag tror att det vänder nu och att fler återigen kommer att läsa gratistidning", skriver Mikael Nestius i Stockholm City.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.