Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Carlsbergs EM-film

Publicerad: 15 April 2008, 08:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Carlsberg sponsrar fotbolls-EM i Österrike och Schweiz i sommar. I maj är det premiär för reklamfilmen som ska sändas i samband med EM-sändningarna. <b>Se den redan nu på Dagensmedia.se.</b>


Reklamfilmen, som ska visas i hela Europa, är gjord av reklambyrån Saatchi & Saatchi i Gen&egrave;ve. Den har premiär vecka 20 och visas under hela EM. I Sverige går filmen i TV3, TV4, Kanal 5 och TV6.

- Vi vill göra mycket av fotbolls-EM och en del är att göra tv-reklam med fotbollstema, säger Anders Tegenkvist, marknadsdirektör för öl på Carlsberg.

Reklamen bygger på Carlsbergs långvariga Dont't do-tema, med payoffen att Carlsberg inte gör mållösa matcher, men om man gjorde det skulle det "probably be the best goalless draws in the world".

Carlsbergs EM-sponsring kommer även att synas i print, på krogen, i butik och på webben. Under våren pågår en tävling tillsammans med TV4, där tittarna vid varje fotbollsmatch som sänds i TV4 och TV 4 Plus kan vinna biljetter till Sveriges EM-match mot Grekland.

- Vi räknar med att sälja mellan 10 och 15 procent mer öl den här sommaren, säger Anders Tegenkvist.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.