Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Här är Aftonbladets Snack- premiär på måndag

Publicerad: 30 April 2008, 12:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

På måndag går Aftonbladets community Snack online. Det ska samla allt användargenererat material på ett ställe. Aftonbladet ska också införa artikelkommentarer. "Nu får våra läsare äntligen träda fram ur anonymiteten, säger Andreas Aspegren, communitychef på Aftonbladet Nya Medier.


Communityn samlar det användargenererade materialet från blogg och forum-tjänsterna samt videouppladdningstjänsten Mitt Klipp under ett tak. Ambitionen med communityn är att skapa ett starkare band till läsarna och göra dem mer delaktiga

- Mycket av journalistisken vi gör baseras på läsarreaktioner och nu känner vi att vi vill göra dem mer delaktiga, säger Andreas Aspegren.

Aftonbladet har satt prognoser för medlemsantalet men Andreas Aspegren vill inte uttala sig om dem. Han säger dock att communityn kan bli en viktig annonskanal framöver om medlemsantalet når tillräckliga nivåer.

- Genom att ha registrerade medlemmar kan vi erbjuda målgrupper till annonsörerna. Men då krävs det förstås att vi har tillräckligt många medlemmar så att de målgrupperna blir tillräckligt stora för att vara kommersiellt intressanta.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.