Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hans Hatwig förverkligar dröm med ny bildtidning

Publicerad: 29 Augusti 2008, 08:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:41

Tack vare Allers köp av Frida Förlag kan Veckans Nu-grundaren Hans Hatwig förverkliga sin dröm om en renodlad bildtidning.


Hans Hatwig lämnade Veckans Nu i maj för att ägna sig åt andra projekt. I oktober kommer första numret av hans nya tidning Världen i blick som ges ut av Frida Förlag.

- Världen i blick sammanfattar allt jag har gjort tidigare. Det är den fullbordade bildtidningen, med många sidor och med sidor där bilderna utnyttjas maximalt, säger Hans Hatwig.

Han har velat göra den här tidningen i flera år tillsammans med Frida Förlag. I och med att en Allers i juni köpte halva Frida fanns det plötsligt tillräckligt med resurser. Till en början kommer tidningen två gånger i månaden, men förhoppningen är att det så småningom ska bli en veckotidning.

- Jag vill inte fega. Det händer så mycket på bildfronten och privatpersoner plåtar hela tiden med sina mobiltelefoner. Tidningen blir en sammanfattning av det mest visuella som har hänt under veckan.

Hans Hatwig tror på en upplaga på minst 50.000 exemplar. Det är inte bestämt vad tidningen ska kosta, men det ska inte bli en dyr tidning. Förhoppningen är att tidningen ska kunna gå runt på lösnummerförsäljningen.

- Jag brukar inte få så mycket annonsörer till mina tidningar, jag antar att jag inte ligger i fas med dem. Jag är glad om annonsbyråerna är intresserade, men jag tänker inte förnedra mig för dem.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.