Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hans Gennerud: Vår medarbetare är oskyldig

Publicerad: 14 April 2008, 13:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp hävdar att bestickningsåtalet mot en av byråns konsulter är felaktigt och beror på ett missförstånd. "Han var ung och oerfaren och nu ska vi ge honom allt stöd vi kan", säger Hans Gennerud.


Enligt Hans Gennerud har inte konsulten haft uppsåt att muta DI-journalisten Fredrik Sjöshult när han erbjöd honom gratis flyg och hotell i samband med en mässa i Fort Lauderdale, USA.

- Det här hände för två år sedan då konsulten var ung och oerfaren. Han fick en internationell pressrelease som han direktöversatte och sedan skickade ut. Där hade vi stora brister i våra rutiner. Naturligtvis borde han ha stämt av med en mer senior kollega innan han skickade releasen vidare.

Om han översatte releasen visste han väl fortfarande vad han skickade ut? Det gör det väl inte mer okej än om han skrivit det själv?

- Jag är övertygad om att det var ett misstag han begick. Jag har inte ens reflekterat över något annat.

Ska han jobba kvar medan rättsprocessen pågår?

- Ja självklart. Vi menar att han inte har begått något brott och det finns ingen anledning att misstänka något annat.

Hur tror du att era kunder reagerar på att en brottsmisstänkt konsult jobbar hos er?

- Tack och lov har vi en princip i det här landet att man är oskyldig till motsatsen är bevisad och jag är övertygad om att våra kunder ställer sig bakom den. Nu ska vi stället försöka hjälpa den här konsulten på alla vis vi kan.

Fredrik Sjöshult skriver i en kommentar till Dagens Media:

"Jag är förvånad över att det här åtalet kommer så här sent eftersom jag trodde att det var nedlagt. Jag skrev en krönika för drygt två år sen och förhördes efter det av polisen. Det förhöret skulle jag få läsa igenom och godkänna i efterhand, men jag har inte sett röken av förhöret.

Om jag ska vara ärlig kan jag inte efter drygt två år erinra mig alla detaljer i det här fallet. Jag kommer inte ihåg namnet på den här personen som kontaktade mig och de olika turerna runt erbjudandet. Det är inget jag kan vittna om under ed. Jag är alltså ett ganska uselt vittne i en rättegång."

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.