Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han nobbades av Mafioso - för att han inte är bög

Publicerad: 19 Februari 2009, 13:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Ninos Icho, studerande vid Medieinstitutet i Stockholm, nekades praktikplats på Mafioso - med förklaringen att pr-byrån bara anställer homosexuella. "Jag känner mig kränkt och diskriminerad", säger Ninos Icho, som har beslutat att gå vidare med fallet.


Ninos Icho, som studerar marknadsstrategi och försäljning, ska ut på sin första tioveckorspraktik. Han satte ihop ett cv och ett personligt brev, och skickade ansökan till bland annat Dominika Peczynskis pr-byrå Mafioso.

Ninos Icho kallades till en intervju - som knappast blev vad han hade förväntat sig.

Den första frågan var, enligt Ninos Icho, om han är "bög". När han förklarade att han var heterosexuell fick han till svar av Dominika att hon "bara anställer bögar".

- Kunde du inte ha sagt det i förväg, undrade Ninos Icho.- Nä, men du är ju intresserad av mode så jag antog att du är bög, ska Dominika Peczynski ha svarat.

Ninos Icho skrev någon dag senare ett brev till Mafioso. I brevet skriver han bland annat:

"Jag hade förberett mig för en seriös intervju och den första frågan jag får är en irrelevant fråga som får mig att känna att mina chanser försvann direkt. Ett direkt slag under bältet."

"Vi alla vet att mina chanser försvann direkt på frågan ifall jag var gay eller inte och detta gör mig riktigt besviken. Hade verkligen inte förväntat en sådan form av diskriminering av er. Som att detta skulle göra mig till sämre person?".

Dominika Peczynski svarade med att publicera hela Ninos Ichos brev i sin blogg på Hanky.se, under rubriken "En straight man var här!". På bloggen förklarar hon återigen att hon bara anställer bögar.

- Jag kände mig väldigt kränkt när jag såg att hon hade publicerat hela mitt personliga brev på sin blogg, säger Ninos Icho, som har bestämt sig för att anmäla Dominika Peczynski till lämplig instans.

På Medieskolan är känslorna upprörda.

- Jag är arg, jag tycker att det finns gränser. Vi har jobbat här med att lära ut cv-skrivande och en säljprocess, där man vänder sig till branschen, och så blir en av våra elever bemött så här, säger läraren Anna Möller, som har engagerat sig i fallet.

Dominika Peczynski kallar det hela för ett skämt.

Hon säger att Ninos Icho nekades plats på grund av bristande kompetens och research, bland annat ska han enligt Dominika Peczynski ha trott att han befann sig på en reklambyrå. Men i stället för att säga de sanna skälen till varför Ninos inte fick praktik valde Dominika Peczynski att säga att Mafioso bara anställer homosexuella.

- Jag ville vara snäll mot honom, säger hon.

Dominika Peczynski säger också att vem som helst borde förstå att det hela inte var på allvar och tillägger:

- Hela min blogg är ett enda stort skämt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.