Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han leder Misstänkt

Publicerad: 27 februari 2009, 08:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:21

TV4 utökar sin bevakning av kriminalområdet med tv-programmet Misstänkt. Programmet ska samarbeta med Bonnier-tidningen med samma namn. "Det är på tiden tycker jag att vi tar ett grepp på kriminaljournalsitik, det har inte varit vår starka sida tidigare", säger Fredrik Lundberg, samhällschef på TV4.


I dagarna lanserade TV4 sin sajt Kriminalkanalen.se. Nu utökas bevakningen med Misstänkt, som ska sändas i åtta avsnitt under våren och ledas av Lasse Bengtsson.

Programmet ska innehålla analyser och reportage om brottsutredningar och ska därmed komplettera Kriminalkanalens nyheter. En del av innehållet hämtas från tidskriften Misstänkt.

- Misstänkt har ett fantastiskt bra featurematerial som funkar bra i tv också. Kriminalkanalen fungerar som en nyhetsmotor, säger Fredrik Lundberg.

Programmet görs inhouse och redaktionerna för tv och tidningen ska sitta ihop. Ett upplägg som känns igen från Bonniers kommande program Leilas mat samt Formas tidning och program Kattis & Company.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.