Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han lämnar public service för Mix Megapol

Publicerad: 12 januari 2007, 07:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:13

Natanael Karlsson, mest känd som programledare för SVTs Faktum blir producent för Mix Megapols morgonsändningar.


- Det känns roligt säger Natanael Karlsson som börjar sitt nya jobb på måndag.

Natanael Karlsson är mest känd för sin programledarroll på SVTs samhällsmagasin Faktum, men han har även medverkat i tv-programmet Mediemagasinet och radioprogrammet Pippi Rull.

Hur känns det att lämna Public Service för de kommersiella krafterna?

- Jag måste erkänna att jag var fylld av fördomar mot reklamradion när de kontaktade mig. Det kanske blir så när man har arbetat länge inom public service. Men jag ändrade mig efter att ha lyssnat jag på deras sändningar.

Vad var det som lockade?

- Framför allt är det roligt att de satsar så mycket på innehåll. Det är inget självändamål att sända prat, men jag tror att vill man lyssna på musik så har man sin Ipod. Till radion vänder man sig för att få något annat. Mix Megapol sänder ungefär fyra låtar per timme under sina morgonsändningar.

Vad kommer du att göra?

- Jag kommer att jobba med morgonsändningarna och vara med och bearbeta manus. Däremot kommer jag inte att lägga mig i Gry Forsells och Adam Alsings arbetssätt, de har jobbat ihop länge och har ett väldigt bra samarbete.

Det var Mix Megapols stationschef Åsa Paborn som kontaktade Natanael Karlsson. Hon var tidigare på SR, där hon arbetade med bland annat Morgonpasset och Pippi Rull.

Natanael Karlsson har även ett förflutet som sångare i Känt folk röker knark.

­ Jag sjöng och spelade marackas. Jag hade ett par hårdplastmarackas med stålkulor som hade funkat omickade på Wembley. Men dom försvann efter en spelning på Statt i Eskilstuna.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.