Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Nyheter

Han blir vd på Canal Plus

Publicerad: 22 April 2009, 08:39
Uppdaterad: 06 December 2015, 16:27

Jonas Eriksson blir ny vd för Canal Plus/C More Entertainment den 24 april efter Per Borglint som nyligen slutat som vd.


Jonas Eriksson har sedan 2005 varit vice vd för Bonnier Broadcasting & Entertainment och var innan dess vice vd för Bonnier Magazine Group mellan 2002 och 2005. Tidigare har han arbetat som tillförordnad vd för Bonnier Tidskrifter, affärsområdeschef för City magasin och vd för Laisvas Nepriklausomas Kanalas, Litauens största tv-kanal. Han sitter därtill i flera styrelser inom mediabranschen.

Jonas Eriksson uppgift på Canal Plus är att fortsätta att utveckla grundaffären premium-tv genom att behålla existerande kunder och utvidga abonnentstocken samt arbetet med samordningen mellan TV4 och Canal Plus.

- Jonas har mycket erfarenhet inom tv- och abonnemangsbranschen genom hans tidigare arbete. Det är en passande bakgrund för just den kombinationen som Kanal Plus är: tv och abonnemang, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör för TV4-Gruppen. Den 24 april tillträder även Johan Kleberg som operativ chef (Chief Operating Officer) för Canal Plus och samordningsansvarig gentemot TV4-Gruppen, som är nuvarande vd för TV4 Sport. Ny vd för TV4 Sport blir Hans Pekkari, som även fortsätter som sportchef i TV4-gruppens sportchef.

Meike Büscher


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.