Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han blir Skanskas förste marknadsdirektör

Publicerad: 19 Oktober 2010, 06:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Håkan Danielsson tillträder i januari nästa år den nyinrättade tjänsten som marknadsdirektör hos byggjätten Skanska.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanska ska bli bättre på att profilera sig och effektiviserar därför marknadssidan. Ett flertal funktioner slås samman och samlas under den nyinrättade tjänsten som marknadsdirektör. Håkan Danielsson, i dag affärsutvecklingschef för Skanska Kommersiell Utveckling Norden, får tjänsten. Han jobbat inom företaget sedan 1994.

– Jag har haft hand om en del marknadsföringsfrågor tidigare men nu måste jag programmera om mig helt och hållet till den 1 januari nästa år då jag tillträder tjänsten, säger han till Dagensmedia.se.

Håkan Danielssons marknadsföringsansvar sträcker sig över Skanskas hela erbjudande, från b2c till b2b, från lägenheter till broar och vägbyggen. Ambitionen är att skapa en samlad kommunikation för Skanska.

– Det blir ett utmanade och spännande jobb. Men oavsett om det handlar om att sälja en bro, en väg eller en lägenhet till en privatperson så handlar det alltid om att nå personerna som ska fatta beslutet.   

En målsättning är att lyfta fram Skanska som en ledande aktör inom grönt byggande.

– Vi ska vara en ledande och aktiv aktör där. Ett annat fokusområde vi har är säkerhet, både för våra egna anställda och för underleverantörer.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.