Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han blir försäljningsdirektör på Sydsvenskan

Publicerad: 8 Januari 2009, 08:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Sydsvenskan har nu hittat en ersättare till Joakim Radermacher, som tvingades lämna tidningen i höstas. Björn Bergman tar nu över jobbet, och blir samtidigt vice vd. Hans uppdrag: höja stämningen på arbetsplatsen.


Joakim Radermacher slutade på Sydsvenskan i september förra året.

- Jag har ställt min plats till förfogande på grund av det dåliga resultatet. Konjunkturen mattades väldigt mycket snabbare än vad vi bedömde. Vårt resultat, relativt jämförbara tidningar, är inte tillfredsställande, sa han då.

Sedan dess har Sydsvenskans vd Johan Ståhl agerat försäljningsdirektör. Men nu får han alltså avlastning av Björn Bergman, som ska ansvara för både sälj och marknad. Han tar också plats i koncernledningen. Björn Bergman kommer senast från ett jobb som näringslivsdirektör för Malmö Stad.

- Huvudanledningen till att vi valde Björn är att han har goda referenser vad gäller ledarskap. Det är det vi behöver. Vi har redan kunskapen om marknaden inom organisationen.

Vad har ni satt för mål för det kommande året?

- Vi har haft ett dåligt år, likt många, och en stämning i organisationen som inte varit bra. Med en god stämning, som vi tror att Björn kan bidra till, kommer resultaten, säger Johan Ståhl till Dagens Media.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.