Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han blir Expressens nya nöjeschef

Publicerad: 25 Augusti 2015, 12:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Lars Johansson tar över efter Bella Levy.


Efter många år på Expressens nöjesredaktion tar Lars Johansson nu över chefspositionen efter Bella Levy. För Dagens Media berättar han att han framför allt vill fortsätta utveckla den digitala biten och driva på utveckligen mot att Expressen ska fortsätta vara Sveriges bästa nöjesredaktion i alla kanaler.

– Det känns fantastiskt, inspirerande och allt på samma gång. Vi kommer utveckla alla digitala satsningar och det kommer dyka upp många spännande grejer framöver som jag inte kan gå in på just nu. Men det kommer visa sig.

Du som har lång erfarenhet i branschen, hur tycker du nöjesrapporteringen skiljer sig åt från till exempel tio år sedan?

– Det är självklart ännu snabbare tempo än det var då. Vi har så många fler kanaler att publicera i och nyheten ska ut direkt, man håller inte längre på den till löpsedeln som man gjorde för tio år sedan. Nu jobbar vi hårt med att få ut nyheten i tv, på Twitter, Instagram och Facebook och jag tycker att det är en jättespännande utveckling.

Finns det någon löpsedel du minns lite extra från åren på nöjesredaktionen?

– Jag minns en löpsedel som var väldigt rolig: "Charlotte Perelli: Mina bröst växte i direktsändning". Men det finns hur många bra som helst egentligen, vi har till exempel haft många fantastiska Bruce Springsteen-bevakningar.

Finns det någon nöjesnyhet framöver som du vill att Expressen ska vara först med?

– Vi var precis först med en extremt bra nöjesnyhet, den om att Camilla Läckberg och Simon Sköld väntar barn, den är jag väldigt nöjd med. Framöver ska vi fortsätta vara nyhetsledande i bevakningen av alla stora underhållningsprogram och händelser och inte minst leda utvecklingen med nytt innehåll.

Hur ska du fira nya jobbet?

– Det får bli en middag med min vackra fru och mina underbara barn.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.