Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han är Gudrun Schymans hemliga donator

Publicerad: 5 juni 2009, 18:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

I Aktuellt på fredagskvällen avslöjades vem som gav Gudrun Schyman hundratusentals kronor för att köpa reklamutrymme i de stora dagstidningarna.


Den hemliga donatorn visade sig vara Abba-profilen Benny Andersson. Det berättade Feministiskt Initiativs toppkandidat Gudrun Schyman i SVT:s Aktuellt på fredagskvällen.

-Jag tycker att det är viktigt att man redovisar varifrån politiker får sina kampanjpengar. Jag har tidigare kritiserat borgerliga partier för att de mörkar sina bidragsgivare, sa Gudrun Schyman i Aktuellt.

Benny Andersson förklarar sitt beslut i ett pressmeddelande:

- Eftersom jag sympatiserar med Schymans envetna kamp för jämställdhet bestämde jag mig för att erbjuda finansiellt stöd till en annons som berättar om hur man kan gå tillväga när färdigtryckta röstsedlar saknas.

Han fortsätter:

- Jag är övertygad om att hon kommer att göra skillnad om hon får en plats i EU-parlamentet och då inte bara i frågor som gäller jämställdhet!

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.