Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han är Eons nya presschef

Publicerad: 15 Juli 2014, 07:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:33

Jakob Holmström, tidigare kommunikationschef för Eon elnät och gas, blir ny skandinavisk presschef i höst.


Ämnen i artikeln:

Eon

Enligt uppgift till Dagens Media kommer Jakob Holmström tillträda den nya tjänsten i september. Som presschef kommer han att ansvara för pressarbete för koncernens verksamhetsområde i Sverige, Norge och Danmark.

Jakob Holmström, som idag är kommunikationschef för Eon elnät och gas, vill inte kommentera Dagens Medias uppgifter.

Den nuvarande presschefen, Mattias Hennius, kommer att lämna elbolaget för att bli ansvarig för media i Helsingborg stad.

– Efter nio år på Eon känns det bra att göra något annat. Att syssla med helt andra frågor. Det finns inget mer spännande än energifrågor, brukar jag säga. Men det kanske det gör, säger Mattias Hennius till Dagens Media.

Vad är din koppling till Helsingborg?

– Ingen direkt. Jag har jobbat på Helsingborgs Dagblad när jag var nyutexaminerad journalist. Så på något sätt sluts cirkeln lite.

Eon – tillsammans med jättarna Fortum och Vattenfall – hamnar ofta i botten när det gäller kundnöjdhet inom energibranschen. Ofta är det de mindre elbolagen som får högst betyg. Dock ökar kundnöjdheten rent generellt, och idag känner 40 procent av svenskarna ett högt förtroende för branschen – en stor omsvägning som skett under en kort tid, enligt Svenska Dagbladet.

– Det är frågor som verkligen berör. Till exempel kärnkraft eller elpriser. Folk kan bli arga och ledsna men också väldigt glada. Det värsta personligen under min tid på Eon var när ett hus exploderade i Malmö. Det var väldigt jobbigt, säger Mattias Hennius till Dagens Media.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.