Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Han är Blondinbellas hemliga finansiär

Publicerad: 16 Februari 2009, 13:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Entreprenören och krogprofilen Svante Tegnér kliver in som finansiär i Classified Sweden AB, Blondinbellas klädkollektion. "Jag tror jättemycket på den här idén", säger han till Dagensmedia.se.


I en uppmärksammad artikel i DI Weekend berättade Isabella Löwengrip, mer känd som Blondinbella, att hon ska sluta blogga i höst för att satsa på klädkollektionen Classified.

Samtidigt berättade hon att en "stor hemlig investerare" hade gått in med 1 miljon kronor för lanseringen.

Enligt Bolagsverket bilades företaget Classified Sweden AB i december 2008. Den 28 januari 2009 gick Svante Tegnér in i styrelsen. Svante Tegnér grundade förlaget Lejon Media, nu Perfect Media Group, som ger ut tidningarna Pause och Moore.

Svante Tegnér bekräftar att det är han som är finansiären.

- Jag går in och stöttar med de kontakter och erfarenheter jag har. Classified är världens första interaktiva klädmärke, det handlar inte bara om Isabella, säger han.

Tanken är att flera bloggerskor ska knytas till Classified. De ska sedan ta fram egna klädkollektioner, i samråd med sina läsare.

- Men det är Isabella som startade det och vi kan använda kraften i att hon är Sveriges största bloggare, säger Svante Tegnér.

Svante Tegnér är också grundare och vd för Bubbleroom, en av Sveriges största modebutiker på nätet med en communitydel. Bolaget förvärvades nyligen av klädkoncernen Halén-gruppen. Företaget har rullat ut reklamfilmer i tv och ska lanseras i hela EU samt USA senare i vår.

Enligt Svante Tegnér kommer bolagen att samarbeta, men det är han själv som går in med pengar i Classified.

Ordförande i Classified är Per Rydberg, Isabella Löwengrips pappa. Isabella Löwengrip själv är ledamot, tillsammans med Peter Elmlund.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.