Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hammarby upplåter bröstet till Unicef

Publicerad: 4 April 2007, 12:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Unicefs logga kommer pryda bröstet på Hammarbys matchtröjor i Allsvenskan. Kontraktet som är skrivet är treårigt och innebär att Hammarby betalar 50.000 kronor till Unicef.


Unicef logga på tröjan är en del i ett insamlingsarbete som ska bedrivas under hela säsongen.

- Vi är inte helt klara med hur insamlingsarbetet kommer gå till i detalj men vi kan tänka oss bössor på läktaren och att spelarna är med i olika sammanhang utanför planen till exempel, säger Hammarby Fotbolls informationschef Urban Rybrink.

Samarbetet med Unicef inleddes redan 2004 med bland annat arenaskyltar, något som kan komma att fördjupas än mer nu.

- Det känns naturligt för oss att ta ett socialt ansvar. Det här samarbetet rimmar bra med Hammarbys ursprung från det fattiga Söder.

Genom att ha Unicef som tröjsponsor går klubben miste om miljoner i intäkter. Men Urban Rybrink tror inte att samarbetet kommer bli ett ekonomiskt avbräck på längre sikt för klubben, utan hoppas istället att samarbetet med Unicef ska locka andra aktörer att investera i Hammarby.

- Att vi kan göra det här samarbetet bygger ju också på att vi har andra huvudsponsorer som går in och stöttar klubben, säger Urban Rybrink.

Förutom Unicefs logga på bröstet kommer även Folksam, Mekonomen, Axa och Svenska spel att synas på Hammarbys matchtröjor. En sista tröjsponsor kommer också att presenteras innan den allsvenska säsongen drar igång.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.