Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Häger Fredlund tappar vd

Publicerad: 7 Mars 2011, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Häger Fredlunds vd Pierre Kalmenstam lämnar byrån efter två år.


I höstas bestämde sig delägaren Lennart Häger för att sälja sin andel i byrån. Pierre Kalmenstam fick då frågan om han ville gå in som ägare istället.

Men under diskussioner med Häger Fredlunds andra delägare Johan Fredlund kom de två fram till att de inte hade samma syn på byråns framtid.

– Vi kom fram till att vi inte hade samma vision om vad som krävdes för att nå högt uppsatta mål. Från början var vi överens om att då inte gå ihop, så då blev det naturligt för mig att säga upp mig, säger Pierre Kalmenstam.

Hur känns det att sluta?

– Det känns tråkigt att lämna alla medarbetare – jag är stolt över vad vi byggt upp och bolaget står väldigt starkt. Men samtidigt har jag under många år drömt om att skapa en egen plattform att stå på, vilket känns spännande.

Pierre Kalmenstam ska nu starta ett eget bolag där han till en början ska jobba som frilansande planner och strategisk projektledare, i frilansnätverk, mot byråer och direkt mot kund.

– Men ambitionen är inte att vara egenföretagare under en lång period, utan jag vill jobba i team. Min förhoppning är att det nya bolaget blir en bra plattform för det, säger Pierre Kalmenstam.

Han har redan idag ett par uppdrag, som han dock inte kan berätta om.

Pierre Kalmenstam började på Häger Fredlund som projektledare för två år sedan. Dessförinnan var han delägare i 1.1.3 (numera Digitas). Efter tre månader på Häger Fredlundtog han över vd-posten efter Malin Pellborn.

Johan Fredlund blir nu vd på Häger Fredlund.

Dagensmedia.se har sökt Johan Fredlund.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.