Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Gunnar Strömblads svartbygge granskas

Publicerad: 14 Januari 2009, 07:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Med strandtomt på Tyresö bor Schibstedchefen Gunnar Strömblad i en villa med pool. Dagens Media kan i dag avslöja att fastigheten är ett svartbygge. En utredning pågår och Gunnar Strömblad har dessutom år efter år lämnat felaktiga uppgifter till Skatteverket.


Med utsikt över Kalvfjärden bor Gunnar Strömblad. Här är huset som han uppger är 63 kvadratmeter stort. Som Schibsteds högsta chef i Sverige styr Gunnar Strömblad över annonsintäkter på omkring 1,8 miljarder kronor årligen. Han basar över medieföretag som Svenska Dagbladet och Aftonbladet - tidningar som i en lång rad fall skrivit om makthavare och politikers svartbyggen: • Före detta handelsminister Ewa Björling, som byggde till sin villa på Ekerö genererade en rad artiklar sommaren 2007.• I somras skapade det stora rubriker att Ernst Kirchsteiger byggt ett litet trädäck utan bygglov under inspelningen av "Sommar med Ernst". • Skådespelaren Mikael Persbrands villa på Ingarö uppmärksammades sedan det uppdagades att han byggt samman två mindre byggnader till en stor.

I dag kan Dagens Media avslöja att Gunnar Strömblads egen villa är ett svartbygge, och att han dessutom lämnat osanna uppgifter till Skatteverket.

Bygglovet för Gunnar Strömblads villa på Tyresö utanför Stockholm tillåter ett 60 kvadratmeter stort bostadshus och ett litet uthus. Gunnar Strömblad har, sedan han köpte huset 2001, uppgett för Skatteverket att boarean är 63 kvadrat. Detta grundas även husets taxeringsvärde på.

Men i själva verket är de två små husen förbundna med gemensamt tak, vilket gör att de räknas som ett stort hus. Det lilla uthuset har byggts om invändigt, så att man kan bo där. Villan har dessutom en källare, som även den saknas i bygglovet.

- Vi har väl 110 kvadrat, medgav Gunnar Strömblad, nyligen i en intervju med Dagens Media.

På bygglovsenheten i Tyresö kommun pågår nu en utredning om det misstänkta svartbygget. Gunnar Strömblad riskerar även eftertaxering, då han lämnat felaktiga uppgifter till Skatteverket.

Ritningarna från bygglovet och Gunnar Strömblads uppgifter till skatteverket.

s allt om Gunnar Strömblads husaffär i papperstidningen Dagens Media.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.