Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Gullivers förlag i konkurs

Publicerad: 26 April 2002, 11:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Företaget bakom tidningen Gulliver, Neue M, har försatts i konkurs. Framtiden är oviss för de fyra anställda och för tidningen. Vd Henrik Raspe hoppas dock att Gulliver räddas genom försäljning.


Henrik Raspe tar själv på sig en stor del av skulden för konkursen.

- Bolaget saknade en lämplig vd, jag är ingen vd-person. Vi provade med olika alternativ och sökte vd men vi fick det inte att stämma internt, säger han.

Neue Ms enda verksamhet vid konkursen var tidningen Gulliver. Tanken från början var dock att Gulliver skulle ligga i ett eget bolag och Neue M skulle ägna sig åt kundtidningsverksamhet.

- Vi skulle ha Gulliver som flaggprodukt men det fanns inte tid och energi och tillräcklig struktur att börja med kundtidningsproduktion. Vi underskattade nog hur mycket tid som skulle gå till ren administration och liknande.

Neue M hade fyra anställda: chefredaktör Ebba Adielsson, en redaktionschef, en formgivare och Henrik Raspe själv. Framtiden för dessa är oviss.

Polisen gjorde ett besök på redaktionen i samband med konkursen. Vad handlade det om?

- Vi tog beslutet att inte betala ut marslönerna. Då valde en av våra anställda att gå till facket. Det är enligt normal rutin en polisman som överräcker papperet som säger att man har en lönefordran på sig, säger Henrik Raspe.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.