onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Grova sexskämt när Björn Gustafsson gör tv med Kanal 5

Publicerad: 19 september 2008, 07:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

När Kanal 5 visar Björn Gustafsson i ståuppshowen Raw får tv-tittarna se något helt annat än den mysiga schlager-Björn. Komikern skämtar om våldtäkt, fattiga afrikaner, och våldssex.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Björn Gustafsson som vi känner honom bäst, i SVTs Melodifestivalen. Foto: SVT Igår var det premiär för Raw comedy club - med bland andra Mårten Andersson, Özz Nûjen och Björn Gustafsson - på Blue Moon Bar i Stockholm.

Kanal 5 har köpt sändningsrättigheterna till showen av Raw-ägarna Sony BMG, och det ska resultera i 14 program under våren 2009. Kanal 5s inspelningar börjar i kväll.

Men frågan är hur mycket som Kanal 5 vågar visa. Dagens Media var på plats under premiären igår och många ur publiken blev smått chockade över hur grova skämten var. Och värst av alla var Björn Gustafsson, som charmade svenska folket med sin försynta humor i SVTs Melodifestivalen.

Björn Gustafsson skämtar bland annat om grissperma, en blind kompis (som han misshandlar med en käpp under en svensexa, och vars ledarhund han dödar), en rullstolsburen kompis (som han slår sönder och samman i en boxningsring), fattiga barn i Afrika, vålds- och förnedringssex, och om hur han och en kompis roar sig med att våldta kvinnor i en park.

Dan Panas, presschef på Kanal 5, säger om Raw:

- Inspelningarna börjar idag. Att prata om innehållet i detalj nu är alldeles på tok för tidigt.

Varför sänder ni Raw?

- Ståuppkomikerna har blivit något av de nya rockstjärnorna, inte minst Raw som dessutom är ett skivprojekt. I England är ståuppkomikerna fullständigt ikoniserade och lite av det ser vi redan nu hända med enstaka ståuppkomiker i Sverige. De har en angelägenhetsgrad som är högre än någonsin idag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev