Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Grön gerilla-attack i Stockholm

Publicerad: 22 Maj 2008, 13:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Natten till torsdagen utsattes Stockholm för en guerilla gardening-attack. Totalt planterades drygt 30 buskar runtom i innerstan.


Guerilla gardening i Stockholm. Bakom kampanjen ligger Herr Spiridons Allehanda, en ekologisk fabrik och delikatessbutik i Stockholm. Under natten har ett trettiotal rabarberplantor, hallonbuskar, äppel- och päronträd planterats i Stockholm, bland annat i Humlegården och i Vasastan. Vid varje planta finns en skylt som presenterar företaget. Filmerna från planteringen kommer att läggas ut på Youtube.

- Huvudsyftet med den här gerillakampanjen är inte främst att göra Stockholm vackrare, utan att väcka uppmärksamhet för oss. Det är ett sätt att komma igenom bruset, säger Pierre Spiridon, ägare till Herr Spiridons Allehanda.

Herr Spiridons Allehanda är en förädlingsfabrik, med tillhörande butik, som bland annat tillverkar juicer, smoothies, müsli och knäckebröd av enbart ekologiska råvaror. Företaget arbetar inte med någon kommunikationsbyrå, men har ändå fått en hel del uppmärksamhet i medierna sedan starten för ett och ett halvt år sedan.

- Jag fick hjälp av en person på HUI, som räknade ut att vi fått mediereklam till ett värde av 1,5 miljoner kronor. Det är tydligt att det finns intresse för ekologiska produkter.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.