tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Grekisk storkund till Visual Art

Publicerad: 16 september 2008, 06:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Svenska Visual Arts nystartade London-kontor har kammat hem en storkund. Om ett par veckor är det premiär för deras redesign av Greklands näst största tv-kanal Ant1.


SA

Synnöve Almer


Kanalgrafik för Ant1. - Det här är helt klart vårt största London-projekt än så länge. Vi ska hjälpa Ant1 att återta toppositionen i grekiskt tv. För några år sedan blev de nummer två. Det är ett stort förtroendeuppdrag, vi gör allt från logotyp och trailers till all kanal- och programgrafik, säger Peter Liljenberg, kreativ chef för Visual Art i London.

Samarbetet inleddes i juli och webbyrån Dallas står bakom tv-kanalens nya sajt. Ant1 ägs av Antenna Group, ett av Greklands största medieföretag.

Visual Art startade London-kontoret i april och Peter Liljenberg, som har över tio år som kreativ chef på Viasat London i bagaget, driver verksamheten. Han anlitar frilansare och medarbetare på Visual Art i Stockholm för att genomföra uppdragen.

- Visual Art har de senaste åren tagit hem alltfler uppdrag i USA och Europa. London-kontoret är ett led i att fortsätta växa internationellt. Då är det en fördel att befinna sig där många stora tv-kanaler är, även om det finns minst lika bra designers i Stockholm, säger Peter Liljenberg.

Visual Art gör bland annat kanalgrafik, digital skyltning och butiks-tv, men också varumärkesstrategier för tv-kanaler.

- På Viasat brukade jag hjälpa till att styra upp och utveckla små tv-kanaler som MTG hade köpt. Den kunskapen använder jag mig av här, säger Peter Liljenberg.

Planen är att ha en kundportfölj med 40 procent brittiska kunder och 60 procent från övriga Europa och Skandinavien.

- De stora kanalerna i Storbritannien har uttalat stort intresse av samarbete under hösten. Exempelvis är Cartoon Network redan kund, liksom The Biography Channel och Five. De skandinaviska tv-bolagen har också hög prioritet eftersom jag känner den marknaden väl och har kontaktnätet, säger Peter Liljenberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev