Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Grayling tappar grundare

Publicerad: 8 augusti 2011, 11:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Dagensmedia.se kan i dag vara först med att berätta att Leif Andersson, en av Grayling Sveriges två grundare, lämnar byrån efter tio år. Istället ska han gå utanför pr-branschen för att söka nya utmaningar.


Ämnen i artikeln:

Grayling

Leif Andersson var med och startade Grayling Sverige för snart tio år sedan, men väljer nu alltså att sluta på byrån.

– Det är ett personligt beslut. Jag har trivts otroligt bra i det här bolaget men jag känner att om jag inte slutar blir jag väl kvar till pensionen. Nu vill jag göra något nytt och annorlunda istället. Jag tror att det är viktigt att man då och då återuppfinner sig själv så att säga, säger Leif Andersson till dagensmedia.se.

Det var 2003 som han tillsammans med Carl-Johan Wachtmeister bildade Sund Kommunikation, föregångaren till Grayling Sverige.

Exakt vad Leif Andersson ska göra i framtiden är oklart men han berättar att han vill arbeta med affärsutveckling.

– Det är den biten som har varit otroligt kul med Grayling och Sund. Jag har väl haft lite diskussioner men det mesta är oklart. De flesta människor tittar med fasa på osäkerheten men jag tycker det är spännande och stänger inga dörrar.

Något mer jobb inom pr-branschen är dock uteslutet, åtminstone i ett år.

– Under ett år framöver nu så gäller konkurrensklausulen, så jag får ge mig in i andra branscher istället. Men det finns ju många branscher.

Det måste känna lite vemodigt att lämna bolaget du var med och byggde upp?

– Ja det är jättevemodigt, men jag har personliga band med många på byrån så vi kommer inte att skiljas åt. Vi kommer hålla kontakten. Samtidigt som det är vemodigt är det många entreprenörer som håller fast alldeles för länge i sina bebisar. Man måste lära sig att släppa taget.

Några ytterligare ändringar i bolaget är dock inte aktuella. Carl-Johan Wachtmeister fortsätter som styrelseordförande i bolaget medan Peter Erikson fortsätter som vd.

Sedan 2009 är byrån en del av den internationella koncernen Grayling. I sverige har byrån tre kontor och drygt 50 medarbetare.

Leif Andersson slutar den 15 september.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Grayling

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News