Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Granskningsnämnden fäller TV4

Publicerad: 2 Februari 2009, 09:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

TV4 Sport överträdde gränsen för varumärkesexponering i samband med en pokertävling. Dessutom har TV4 överskridit tolvminutersgränsen för tv-reklam, anser Granskningsnämnden, GRN.


Under programmet Pro-Am Poker Equalizer visades logotypen för en amerikansk pokersajt bakom spelarna under hela sändningen. Dessutom syntes loggan på några av spelarnas kläder samtidigt som en speakerröst påpekade vid tre tillfällen att programmet sponsrades av sajten. Det blev för mycket för GRN, som fäller sändningen för otillbörligt gynnande.

"Enligt Granskningsnämnden måste det finnas en gräns för hur mycket varumärkesexponering som kan tillåtas även i ett program som programföretaget inte kunnat påverka utformningen av", skriver GRN.

Samtidigt fälls systerkanalen TV4 för att under en timme ha sänt 15 minuter och 19 sekunder reklam, mot de tillåtna tolv minuterna.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.