Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Granskas av KO - igen

Publicerad: 12 Februari 2009, 07:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Konsumentverket får nu ytterligare ett ärende om misstänkt smygreklam hos Blondinbella på sitt bord. En anmälare ber nu verket att granska om hon fått gratistjänster från en skönhetssalong.


Dagensmedia.se har i flera artiklar berättat om Isabella Löwengrips jakt på gratisprylar mot exponering i bloggen. Något som enligt KO bryter mot marknadsföringslagen och nu utreds.

Nu har en privatperson lämnat in en anmälan mot Blondinbella.se och bett KO att utreda om hon fått någon form av ersättning för de många inlägg hon gjort om skönhetssalongen Medical Skincare.

Vill anmäla Isabelle Löwengrips inlägg "Det går att få bort" på hennes blogg www.blondinbella.se eftersom det inte går att veta om texten är en annons eller en vanlig rekomenderande text av Isabella", skriver anmälaren.

Om Isabella Löwngrip får ersättning bör hon berätta det för sina läsare, menar anmälaren.

Som Dagensmedia.se tidigare rapporterat granskar KO också börsföretaget Q-med, som erbjudit skönhetsingrepp mot exponering i bloggar. Före den 20 februari måste Q-med komma med ett svar till KO.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.