Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

GP sjösätter sparpaket för 40 miljoner

Publicerad: 12 November 2008, 10:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Göteborgs-Posten ska spara 35-40 miljoner kronor. Sparpaketet motsvarar cirka 20 tjänster men ska inte beröra dem som har fast anställning. "Vi ska försöka undvika de mest dramatiska yxhuggen", säger Lars Rundblom, vd på GP.


Besparingarna på bemanningssidan motsvarar kostnaden för 20 årstjänster men de fast anställda ska inte påverkas.

- Vi ska försöka agera klokt genom att inte ersätta vakanser i samma omfattning och dra in lite vikariat. Sedan har vi också personal från bemanningsföretag på tidningen och det kommer vi att behöva också under 2009, men kanske inte i samma omfattning som nu, säger Lars Rundblom.

Besparingarna kommer också att slå mot GPs marknadsavdelning.

- Vi kör den här linjen konsekvent över hela tidningen, inom produktion, marknad, redaktion och distribution. Hur besparingarna fördelar sig mellan de här områdena är dock inte klart.

Områden som berörs av sparpaketet men som inte har med bemanningsfrågor att göra är inköp av material och resor.

- Vi har en långsiktig strategi som vi har jobbat med ett tag, där vi redan har vidtagit kostnadsåtgärder som får effekt under 2009. Det är därför vi tror att vi ska klara det här utan uppsägningar.

Hur står GP rustade inför lågkonjunkturen?

- Vi står bra rustade. Vi har flera personer i ledningsgrupperna på företaget som var med under den förra lågkonjunkturen och vi har förberett oss nogsamt. Vi har tappat annonsintäkter sedan i somras och det kommer fortsätta under 2009 men vi räknar ändå med att kunna presentera ett bra resultat.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.