Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

GP:s vd nöjd - trots minskat resultat

Publicerad: 25 Februari 2009, 12:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Göteborgs-Postens rörelseresultat stannade på 91 miljoner kronor under 2008, en minskning från 116 miljoner år 2007. Nu ska tidningen spara nästan 80 miljoner kronor.


Göteborgs-Posten omsatte 1,32 miljarder kronor under 2008 - år 2007 var siffran 1,36 miljarder. Rörelsemarginalen landade på 7 procent. Rörelseresultatet sänktes med omstruktureringskostnader på 8 miljoner kronor.

Vd Lars Rundblom säger till Dagensmedia.se att han är nöjd med siffrorna:

- Jag tycker att det är ett starkt resultat givet förutsättningarna. Första halvåret låg vi i partiet med 2007 på annonssidan men speciellt det senaste tertialet sjönk de rejält.

Men 2009 blir tuffare, säger han.

- Vi är väl förberedda eftersom vi varit snabba med att hålla kostnaderna, men vi kommer inte att kunna hålla de här nivåerna.

Sedan tidigare har GP beslutat sig för att spara knappt 40 miljoner kronor. Nu lägger man ett nytt sparpaket, på nästan lika mycket. Då minskas bemanningen.

- Vi kommer att bli färre, men jag tror inte att vi behöver säga upp några tillsvidareanställda, säger Lars Rundblom.

GP har likt många tidningar haft svårt att få upp lönsamhet på nätet. Lars Rundblom hoppas på större intäkter 2009.

- Jag tror att vi kan få ett nettotillskott för 2009. Vi har fördubblat nätintäkterna, från ett par procent till i alla fall fem. Vi lanserar en ny GP.se under året och har en affärsutveckling med andra kamrater inom storstadstidningarna och Stampengruppen som är kreativa och som jag tror på. Jag kan dock inte säga vilka än. Vi ska också försöka hitta sätt att hålla kvar besökarna lite längre på sajten.

Han hoppas också mycket på GP:s helgbilaga 2 dagar, som har fördubblat sin omsättning under 2008.

- Om jag lyssnar runt bland mina säljare har några kunder som bara ökar. Tappet ligger främst på jobb, motor och bostad, men många andra ökar faktiskt, allt är inte nattsvart, säger Lars Rundblom.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.