Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Google förnekar ekonomiska problem

Publicerad: 15 Januari 2009, 09:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Sökjätten Google lägger ner flera kontor, bland annat sitt utvecklingskontor i Luleå. Samtidigt slutar Google att utveckla flera av sina tjänster och program. Men sökjätten förnekar att det beror på det ekonomiska läget.


Google planerer att lägga ner sina utvecklingskontor i Luleå, Trondheim och Austin. Dessutom varslas 100 rekryterare om uppsägning, vilket är runt en fjärdedel av alla som jobbar med rekrytering på Google. På Luleåkontoret berörs tio personer.

Google Sveriges vd, Stina Honkamaa, hänvisar frågorna runt nedläggningen till sin europeiska kollega Kay Oberbeck, talesman för Google i Europa.- Det här beror inte på finanskrisen utan vi har funderat en längre tid på att göra det här. Vi har för många utvecklingskontor och har därför fått svårt att vara så effektiva som vi vill, säger Kay Oberbeck.

Enligt honom är det ännu inte klart om någon av personalen slutar eller om alla flyttar vidare till andra kontor, till exempel Googles Stockholmskontor.­ Vi ska alltså inte gå ner i personal, men vi anställer inte lika många nu som vi gjort tidigare, säger Kay Oberbeck.

Han är också inblandad i rekryteringen av en ny informations-och pr-chef för den nordiska marknaden. Som Dagens Media berättade i går slutade den tidigare informationschefen Maria Göth sitt jobb på Google vid årsskiftet.­ Vi har fått många bra ansökningar, både från folk boende i Sverige och från svenskar som bor utomlands. Vi är ungefär halvvägs i processen.

Google meddelar meddelar också att de slutar att stödja eller gör om flera av sina tjänster till öppen källkod. Här finns bland annat mikrobloggtjänsten Jaiku som köptes upp så sent som i slutet av 2007.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.