Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Google: Det var vi som länkade sajterna till "horor"

Publicerad: 23 Januari 2007, 14:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Två av Sveriges ledande dejtingsajter - Meetic och Mötesplatsen - länkades till sökordet "horor". Nu ber Google om ursäkt.- Ibland blir det fel, säger Maria Göth, presschef för Google i Sverige.


Vid en sökning på ordet horor dök dejtingsajterna Meetic och Mötesplatsen upp under sponsrade länkar - som om de hade köpt annonseringen av Google.

- Det är oerhört trist, vi har jobbat stenhårt med att visa att vi bedriver en seriös verksamhet, att man inte behöver vara orolig för att dejta på nätet hos oss. Och så händer det här, säger Johan Klaesson, vd för Meetic i Sverige.

Johan Kinnander, vd för Google i Sverige, vill inte förklara varför hans företag länkat två seriösa dejtingsajter till ordet "horor". Istället svarar presschefen Maria Göth:

- Jag personligen vet faktiskt inte hur det här misstaget kunde uppstå. Men det är vi som har gjort fel. Det är olyckligt, men vi gör så gott vi kan.

Hon råder de som upptäcker att deras företag länkats till ord som är stötande eller olämpliga att höra av sig till Google.

- Ja, då rättar vi till det direkt. I det här fallet för vi en dialog direkt med de som har drabbats, och gör så gott vi kan.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.