Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Goldensohn till Snowman

Publicerad: 20 December 2010, 11:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Kanal 5:s före detta utvecklingschef Sara Goldensohn går till Prosiebens produktionsbolag Snowman, kan dagensmedia.se berätta.


Ämnen i artikeln:

ProsiebenRed ArrowPontus GårdingerSnowmanKanal 5

Dagensmedia.se kunde för ett par veckor sedan avslöja att Sara Goldensohn sagt upp sig på Kanal 5 efter tio år. Då uppsägningen kom samtidigt som Pontus Gårdinger bygger upp Snowman Productions i Sverige var det många som pekade ut Snowman som ny arbetsplats.

– Jag sitter med flera olika erbjudanden och det kan landa var som helst. Jag har inte ens bestämt mig för vilken marknad jag ska jobba på, var Sara Goldenshons kommentar til ryktena.

Nu har hon bestämt sig, kan dagensmedia.se avslöja. Och det blir Snowman Productions.

– Det känns jättespännande. Pontus är en fantastisk person och har gjort flera andra bra rekryteringar, säger hon.

Sara Goldensohn får titeln creative director och ska arbeta med utveckling samt produktionsbolagets etablering i Norden. Dessutom kommer hon att jobba på andra marknader utanför Norden genom Red Arrow, Snowmans ägarbolag.

– Det var väldigt viktigt för mig. Red Arrow finns bland annat i USA, Belgien, Holland och Australien, säger hon.

Den svenska produktionsbolagsmarknaden är hårt konkurrensutsatt, och många bolag dras med dåliga marginaler. Men enligt Sara Goldensohn råder ändå "produktionsbolagens marknad".

– För några år sedan fanns bara TV3, TV4 och Kanal 5, nu har SVT börjat lägga ut mer, samtidigt som TV4 startat nischkanaler och MTG börjat köpa in egenproduktioner till TV6 och TV8. Det är väldigt stor aktivitet, säger hon.

Snowman Productions ägs i slutändan av Prosieben. Tanken är dock att Snowman ska vara helt fristående, utan band till vare sig Kanal 5 eller Kanal 9.

Pontus Gårdinger, som medverkar i Kanal 5 som programledare, har tidigare värvat den profilerade producenten Martin Akander från kanalen. I och med rekryteringen av Sara Goldensohn knyts ännu en Kanal 5-medarbetare till bolaget.

– Jag tror det handlar om att hitta bra personer och nu råkade på jag och Martin komma från Kanal 5. Men jag tror inte det blir ett problem, det är en liten bransch. Vi ska vara ett independentbolag precis som att Strix ägs av MTG, säger Sara Goldensohn.

Hennes anställning på Kanal 5 går ut vid årsskiftet – och hon vill tillträda så fort som möjligt.

– Folk har sagt åt mig att ta långledigt och resa. Men jag reser mycket i jobbet och även privat. Jag är jättesugen på att börja jobba, säger hon.

Pontus Gårdinger säger till dagensmedia.se att han är mycket nöjd med sin rekrytering.

– Det känns otroligt roligt att hon till slut tog det här beslutet. Nu har jag ett i princip komplett team där Sara har en otroligt viktig roll. Hon är nog den bästa i Sverige när det gäller att ha koll på omvärlden och har internationell erfarenhet. Hon blir en enorm tillgång, säger han.

Som dagensmedia.se tidigare berättat ska Snowman göra en svensk version av formatet "The Next Uri Geller" i vår.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.