Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"God strikes fast. Google strikes faster"

Publicerad: 14 Maj 2010, 11:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Google, Lars Vilks och Zlatans gayrykte avhandlas i veckans - något större - Söndagspanel.


Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

Här är svaren.

 

Eva Voors, konsult på Springtime

Vad har varit veckans snackis?

– Facebooks nya privacy policy och intigritetsstrategi, som innebär att allt som finns på Facebook helt, eller i viss utsträckning, kan bli publikt, har drivit igång en debatt som engagerar såväl inbitna Facebook-kramare som inbitna Facebook-motståndare. Ett antal namnkunniga bloggare gör slag i saken och stänger ned sina Facebook-konton och försöker engagera sin omgivning att göra likaså.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Jag vill gärna läsa, lyssna och höra mer om svenska entreprenörer som har lyckats med en produkt eller tjänst på en global marknad i våra riksmedier. Det skulle exempelvis vara kul att läsa om svenskutvecklade applikationer och internettjänster som fått stort genomslag, och samtidigt få en analys över varför just dessa lyckats.

 

Devi Brunson, pr-konsult på Prime

Vad har varit veckans snackis?

– Att Google inte nöjer sig med att bara härska över Internet – nu har de börjat skryta om det. I Chrome Speed test-filmen, som under maj spridit sig som en viral löpeld, bevisar Google att de minsann är oöverträffligt snabba och bra. Ljudvågor eller blixtar, ingenting är en match för Googles Chrome Browser.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att Google tar steget längre med sina hastighetstester och lanserar filmen Google vs. God. Payoff: God strikes fast. Google strikes faster.

 

Aaron Israelson, chefredaktör Nyheter24

Vad har varit veckans snackis?

– Att Lars Vilks ännu inte fått vara med i South Park, att han fortfarande är i livet och att så många, inklusive några man tidigare upplevt som mer omdömesgilla, tidigare i veckan snabbt lämnade Facebookgruppen som hoppas på hans omedelbara död. Och mitt i allt det här har ingen nämnt den satans rondellhunden en enda gång. Konst i Lars Vilks tappning är inte Munchs Skriet. Utan tavlan tjuvarna gjorde när de snodde den.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att den journalist som frågade Zlatan om bögryktet stämmer (apropå den homoerotiska bilden med Gerard Piqué) antar utmaningen att komma till hans hem (tillsammans med sina kvinnliga kussar!) för att utreda vad som egentligen gömmer sig i killens garderob. Och att hon konstaterar: "Ja, mycket riktigt. Det stämmer, är jag rädd."

 

Johanna Stål, chefredaktör Camino

Vad har varit veckans snackis?

– Oljeutsläppet har varit väl debatterat i miljökretsar. Tyvärr har oljeutsläppen hamnat lite i skuggan av den grekiska krisen. 795 000 liter olja per dag har läckt ut i Mexikanska golfen sedan olyckan inträffade. Förhoppningsvis kan det leda till att man blir försiktigare i var och hur man borrar efter olja och att oljeföretag får hårdare ansvarskrav på sig.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

-"Förbifart Stockholm läggs ner till förmån för stora satsningar på lokaltrafik och cykelvägar." Det kanske låter tråkigt att ha som drömrubrik, men tänk vilken härlig värld det skulle vara om alla cyklade runt och hejade på varandra snarare än att ilsket tuta på varandra i bilköerna. Cyklar har blivit de nya bilarna, om man lyssnar på Kobra och mängder av nyhetsartiklar. Bäst att politikerna förstår det också.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.