söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Gisabs strategiska värde är intressant"

Publicerad: 25 september 2008, 12:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Gisab blir ännu en pusselbit i Stampen-gruppens växande medieimperium. "Köpet är en strategisk framflyttning för oss", säger Tomas Brunegård, Stampen-gruppens koncernchef.


HW

Henrik Widell


- Gisab är en väldigt välskött affär och vi bedömer också att den är stabil över konjunkturcyklerna. Men framför allt ser vi strategiska värden i Gisab, säger Tomas Brunegård.

Gisab tillför knappt en miljon nya läsare, säger han, till de tidningar som Stampen-gruppen redan äger i Stockholmsregionen.

Stampen-gruppens koncernchef, Tomas Brunegård. - Sedan har Gisab mejslat ut en gratismodell under många år och äger ett kunnande som saknas inom Stampen-gruppen. Det tillsammans med vår lokalkännedom och vetskapen att lokala medier står sig starka i mediekonkurrensen, oavsett konjunktur, gör det här till en viktig strategisk framflyttning.

Ni har förvärvat en hel del bolag de senaste åren, är det en hållbar utveckling?

- Stampen-gruppen har flera ben och lever med flera partners. Promedia som äger Gisab tillsammans med Mittmedia har en sund struktur. Sedan har vi en stor kassa efter flera fastighetsaffärer, så det här är inget vi står och faller med.

Stampen-gruppen betalar 400 miljoner kronor för de första 66,7 procenten av Gisab och 160 miljoner kronor för resten av bolaget, 2010. Men levererar Gisab över förväntan blir den sista betalningen dyrare för Stampen-gruppen.

- Gör Gisab bättre ifrån sig än prognosen så är ju alla nöjda och glada. Jag tycker vi har hittat en bra prismodell som både köpare och säljare är nöjd med.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev