Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Giertta tar över Journalisten

Publicerad: 12 Augusti 2008, 11:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Helena Giertta blir chefredaktör på branschtidningen Journalisten efter Maja Aase. "Fler journalister ska känna sig hemma i tidningen", säger hon.


Hon kommer senast från Länstidningen i Södertälje. Nyheten kommer samma dag som Helena Gierttas syster Cecilia Giertta meddelade att hon slutar som kommunikationsdirektör på TV4.

Helena Giertta fick erbjudandet igår och skrev på i morse.

- Det ska bli fantastiskt roligt. Chefredaktörsposten på Journalisten är viktig när det gäller mediepolitiska frågor, som yrkesetik och pressfrihet. Frågor som har blivit allt viktigare i vår förändrade medievärld, där exempelvis webbjournalistiken fortfarande är under utveckling och det ännu inte finns en gemensam syn på journalistikens roll.

Varför fick du erbjudandet att ta över Journalisten?

- Därför att jag har lång och bred erfarenhet inom många olika delar. Jag har jobbat med webb, tv och papper och har varit chef och jobbat med både nyheter och feature. Och jag är en trogen SJF-are.

Vad vill du göra med Journalisten?

- Fler journalister ska känna sig hemma i tidningen, bland annat frilansjournalister. Men tidningen är under förändring, med treveckorsutgivning och satsning på webben, och innan jag vet vad jag kan göra ska jag sätta mig in i det nuvarande förändringsarbetet. Dummys ser mycket spännande ut med bättre spännvidd än tidigare.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.