måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gevalia först ut med Aftonbladets nya big bang

Publicerad: 12 september 2008, 11:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Gevalias big bang-lösning, som i dag syns på Aftonbladet.se, är en del i ett större test av nya annonslösningar. Till årsskiftet ska sajten lansera nya annonsformat skarpt.


OE

Ola Eriksson


Detta möter besökare på Aftonbladet.se i dag. - Formatet vi testar i dag har vi aldrig kört förut. Eftersom att vi har 1,5 miljoner unika besökare varje dag så är vi väldigt restriktiva med den här typen av lösningar. Men i diskussionerna med Gevalia kom vi fram till det här var en bra lösning, säger Anders Berglund, försäljningsdirektör på Aftonbladet nya medier.

Gevalias format syns bara en gång för varje besökare under fyra sekunder. Enligt Anders Berglund har de varit noga med att sätta dit en stor stängknapp för de som snabbt vill ha bort reklamen.

- Nytt är även att det dyker upp en kort filmsekvens. Vi tycker att det är kul att testa och experimentera, vi har ett par grejer till vi tänker testa innan årsskiftet. Sedan ska vi sätta ett format som vi ska börja sälja på riktigt.

Aftonbladet har inte satt något pris på det format som Gevalia använder.

- Det är som sagt ett test, men jag uppskattar priset för bara förstasidan till 700.000 kronor. Men det här är inget en annonsör köper ensamt utan det är del i en större kampanj med mer material på sajten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev