Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Getupdated-bolag tabbade sig på kommunträff i Kalmar

Publicerad: 21 April 2008, 10:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Vdn på Mediaanalys, dotterbolag till det börsnoterade internetmarknadsföringsbolaget Getupdated, råkade avslöja utfallet för det första kvartalet för en grupp kommunchefer i Kalmar.- Det är klart att det är allvarligt, säger Johan Kadar, vd på Getupdated.


Mediaanalys berättade på mötet i Kalmar att bolaget ökade omsättningen under det första kvartalet med 424 procent, till 8,9 miljoner kronor. Vinsten ökade med 845 procent, till 2,1 miljoner kronor.

Cheferna på det börsnoterade moderbolaget Getupdated är inte glada över dotterbolagets beslut att redovisa sina siffror.

- Det här är ett lokalt Kalmar-bolag som kör sitt eget race där nere som ett eget bolag. Vdn tänkte sig inte för när han gick ut med informationen. Det var ett misstag som gjordes där, säger Johan Kadar, vd på Getupdated.

- Det är klart att det är allvarligt. Men det är en liten verksamhet som vi bara äger en del av.

Getupdated, som släpper sitt delårsresultat först den 6 maj, skickade snabbt ut ett meddelande om Mediaanalys resultat till pressen och marknaden.

Bolaget konstaterar i meddelandet att dotterbolaget "idag olyckligtvis lämnat ut information under en kommunträff i Kalmar hur utfallet för verksamheten varit under Q1 2008".

- Det vi kan göra är att kvickt se till att hela marknaden får samma information. Sedan får marknaden bedöma hur viktigt det är. Själva kan vi göra bedömningen att det här inte är någon större kursdrivande information, säger Johan Kadar.

Mediaanalys ägs till 51 procent av Getupdated.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.