Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Gert Fylking: Vem är Martina Thun?

Publicerad: 4 Februari 2008, 08:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Gert Fylking förnekar att han skullle ha stulit Martina Thuns Idé. Han vet inte ens vem hon är. "Det är anmärkningsvärt att hon, vad hon nu heter, försöker göra ett stort nummer av detta", säger Gert Fylking till Dagens Media.


P3 Morgonpassets programledare Matina Thun ansökte för två veckor sedan om att få viga par i direktsändning. I fredags sade Rix morgonzoos programledare Gert Fylking att han ville göra samma sak. "Plagiat" menar P3. Ett sammanträffande, hävdar Gert Fylking som förklarar hur idéen kom till honom.

- Vi satt och pratade utifrån en förstasida i tidningen City där det stod att Stadshuset har ett halvårs kö för vigslar, vi sitter ju mittemot. Då sade jag att då kan folk komma hit istället för att gifta sig, säger Gert Fyling.

- Jag inte har tagit del av Morgonpasset, vet inte vad de pratar om i sitt program, jag vet inte vem programledaren är. Det var inget jag hade den blekaste aning om vad de hade pratat om eller vem programledaren är.

Han tycker att Martina Thun gör en höna av en fjäder.

- Det som är anmärkningsvärt är att hon, vad hon nu heter, försöker göra ett stort nummer av detta. Att bli plagierad. Det får stå för henne.

Hon har fått ganska mycket press kring sin ansökan om att få viga. Menar du att alla på Rix har missat det?

- Jag har ingen aning om vad mina kolleger känner till och inte känner till. Däremot var det något som jag inte kände till.

Kommer du genomföra idéen med vigslar i sändning nu när du vet att Morgonpasset kom med idén först?

- Jag kan säga såhär. Jag har vigt folk i direktsänd tv förut. Det var för tio år sedan i programmet Gertslag kring midnatt. Det var inte jag som vigde, utan en präst. Men att viga folk i offentlighetens ljus är ingen ny idé på något sätt. Däremot kan jag önska henne lycka till som vigselförrättare.

Vem tror du blir bäst på att viga, om ni båda får tillstånd?

- Jag har kanske inte för avsikt att söka något tillstånd. Vad jag förstår är det bara de som har politiska uppdrag samt jurister som får sådana tillstånd.

Ska ni ta in någon annan?

- Alltså, man säger väldigt mycket saker i vårt radioprogram och huruvida vi ska ta in folk och viga dem är något som vi får ta ställning till när den tiden kommer. Efter jag sa det i radion var det väldigt många som hörde av sig och ville komma till studion.

Gert Fylking tror att det finns plats för två radiovigselinstanser i Stockholm.

- Idéer kan faktisk dyka upp från olika ställen vid samma tid. Det behöver inte vara att man härmas. Och om det skulle vara så att hon får det här och jag får det här så finns det nog plats för oss alla. Det finns massor av folk som vill gifta sig, säger Gert Fylking.

När Dagens Media når Martina Thun önskar hon Gert all lycka med vigselplanerna, även om hon tycker att det låter konstigt att han skulle ha missat att P3 var först med idén.

- Det har synt i väldigt mycket press, men det kan ju har gått dem helt förbi. Om Gert säger att han har kommit på det själv, så är det väl så.

Tycker du att det är tråkigt att Gert också vill viga i direktsändning?

- Jag tycker att det är gulligt och smickrande, eller nu har han ju inte härmats. Jag tycker att det är roligt att han också gör det. Uppenbarligen är det en bra idé

- Vi kan läsa var och varannan dag om att det är sådan brist på vigselförrättare så vi är väl rätt i tiden både jag och Gert, säger P3 morgonpassets programledare Martina Thun.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.