Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Gert Fylking: "Sverige är större än Stureplan"

Publicerad: 24 April 2008, 08:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Gert Fylking tror att Adam Alsings och Gry Forssells stora tv-exponering bidrar till att höja konkurrenten Äntligen Morgons radiosiffror.Rix Morronzoo-profilen passar ändå på att gratulera Adam och Gry för framgångarna - men han har ingen aning om vem Alex Schulman är.


Dagens Media berättade igår att MTG Radios och Rix FMs morgonshow Rix Morronzoo har blivit omsprungen av SBS Radios och Mix Megapols konkurrerande program Äntligen Morgon med Adam och Gry i Stockholm.

Nu kommenterar Rix Morronzoo-profilen Gert Fylking utvecklingen.

- Jag får börja med att gratulera Adam och Gry till denna fantastiska sak, om man nu ser det här som en tävling. Men som vi känner det inom Morronzoo är att Sverige är aningen större än Stureplan. Vi är ett nationellt medium, säger han.

Gert Fylking förklarar att Äntligen Morgon är väldigt Stureplansfokuserat.

- Vårt uppdrag är att prata till alla och inte bara till en klick. Det har visat sig vara väldigt framgångsrikt eftersom vi spöar Äntligen Morgon generellt, inräknat alla marknader, med 500.000 lyssnare varje morgon.

- Adam och Gry kan köra Stureplanskonceptet, för de har inte Malmö och Göteborg på kartan. Det har vi. Om Adam och Gry körde sitt Stureplan över Göteborg och Malmö skulle ingen lyssna där.

Gert Fylking konstaterar också att Mix Megapol och Äntligen Morgon, när de summerar morgonlyssnandet, tillgodoräknar sig siffrorna från Göteborg och Malmö - där Äntligen Morgon inte finns.

- Adam och Gry får tillgodoräkna sig siffrorna i Göteborg och Malmö, där de överhuvudtaget inte hörs. För Mix Megapol har det så kallade Morrongänget där, säger Gert Fylking, och fortsätter:

- I Göteborg får de tillgodoräkna sig 92.500 lyssnare och i Malmö får de tillgodoräkna sig 40.600 lyssnare. Det betyder att man, från deras faktiska lyssnande, ska dra av ungefär 25 procent. Ska rätt vara rätt så ska man ta med sådant i resonemanget.

Rix Morronzoo-programledaren tror också att Adam Alsings och Gry Forssells arbete för TV4 kan bidra till att höja Äntligen Morgons lyssnarsiffror.

- Både Adam och Gry har en stor tv-exponering. I sådana här mätningar får man poäng för upplevt lyssnande, vilket kanske gör att man tror att man har hört Adam och Gry för att man har sett dem på tv.

Gert Fylking brukar, av naturliga skäl, inte lyssna på Äntligen Morgon.

- Men privat tycker jag att Adam är en underbar person, och Martin Timell är fantastiskt kul och trevlig när man träffar honom.

Adam och Grys återkommande gäst Alex Schulman då?

- Nu vet jag inte vem du pratar om.

Gert Fylking är inne på sitt åttonde år som programledare för Rix Morronzoo.

- Det blir roligare och roligare för varje dag som går. Och det är helt fantastiskt, säger han.

- Men Morronzoo är inte bara jag, utan det är i allra högsta grad Roger Nordin och Titti Schultz. Det är det som har gjort programmet så fantastiskt populärt - att det är vi tre som sitter där.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.