Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Generationsskifte på Stampens Hallandstidningar

Publicerad: 19 Januari 2009, 06:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Stampenägda Mediabolaget i Hallands erbjudande om avgångsvederlag till anställda över 59 år blev för populärt. Nu tillsätts åtta tjänster för att fylla luckorna.


Dagens Media berättade i början av 2008 om fusionen mellan Hallands Nyheter och Hallandsposten. Totalt skulle 35 tjänster försvinna når de två tidningarna skulle få gemensam organisation.

I början av februari är sjösätts den gemensamma organisationen, som innebär redaktionellt, kommersiellt och administrativt samarbete.

Inför samgåendet erbjöds redaktionell personal över 59 år ett avgångsvederlag. Enligt Hallands Nyheters chefredaktör AnnaKarin Lith har de båda tidningarnas redaktionella personal minskats från drygt 120 till 98 personer. Den siffran ska ökas till 106.

- Vi har hamnat i den trevliga, men i dag något ovanliga, situationen att vi behöver nyanställa folk, säger AnnaKarin Lith.

De åtta tjänsterna som tillsätts är både på webben och på papperstidningarna. Förutom en föryngring har AnnaKarin Lith försökt att jämna ut könsfördelningen på redaktionen.

- Då vi har manlig övervikt har vid tre av tjänsterna skrivit i annonserna att vi gärna ser kvinnliga sökande. Men alla ansökningar har sedan behandlats lika, och vi har enbart gått på kompetens, säger hon.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.