Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Gefle Dagblad utvärderar tabloidformat

Publicerad: 20 Juni 2002, 10:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

De stora morgontidningarnas övergång till tabloidformatet föranleder Gefle Dagblad att utvärdera möjligheterna att byta format.


Gefle Dagblad utvärderar sedan i höstas möjligheten att trycka tidningen i tabloidformat. Just nu skapas dummys som efter sommaren ska testas på läsare.

- Det finns en konsumentpreferens för ett bekvämare format. Och det finns fördelar i sättet att producera en tabloid när det gäller arbetsgång och produktionslinje, säger Jan Cahling, vd Gefle Dagblad.

Jan Cahling tror att nya standarder för annonsers format och hantering etableras av SvDs och DNs tabloidiseringar.

- I och med att Svenska Dagbladet och nu även DN ska använda tabloidformatet etableras någon form av huvudstråk för hur annonsformaten fördelas i framtiden, säger han.

Men tabloiden har intäktsmässiga nackdelar.

- En vedertagen uppfattning är också att det mindre formatet genererar lägre annonsintäkter, och som marknaden har utvecklats har vi behov av att säkra vår totala produktionskostnad. Därmed ställer en tabloidtidning hårdare krav på produktionsformerna, säger Jan Cahling.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.