torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Ge det stressade lattefolket rena kallingar - varför inte?"

Publicerad: 22 augusti 2010, 05:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Panelen är enig: Socialdemokraternas utspel om tunnelbanebutlers är veckans stora snackis.

Ämnen i artikeln:

PrimePrime PRNike

MS

Martin Schori


Varje söndag ber Dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

 

Desirée Maurd, kreatör och parter, Prime PR

Vad har varit veckans snackis?

– Förutom den uppenbara T-banebutlern hoppas jag att översvämningskatastrofen i Pakistan slagit igenom. Till och med det svenska valet framstår som futtigt när man ser bilderna och hör berättelserna från ett land som bokstavligt talat har dränkts.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att Facebook Places lanseras i Sverige som andra land efter USA.

 

Jonas Cramby, frilansjournalist och krönikör

Vad har varit veckans snackis?

– Definitivt butlern i tunnelbanan. Stockholms socialdemokrater kommer med ett antagligen ganska vettigt förslag om att restiden borde kunna utnyttjas bättre, råkar nämna nåt om nån butler och sen är cirkusen igång. Jag vet inte om någon verkligen trodde att sossarna ville ha Jeeves arbetande i tunnelbanan men skitsamma, vi låtsas som det, det är ju kul.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Det vore ju ganska underhållande om Kronprinsessan Victoria, nu när hon fått svart på vitt att hon som kunglighet inte "ryms inom lagstiftningen", faktiskt började utnyttja det så smått. Inga stora grejer, kanske bara att hon blev påkommen när hon trimmade mopeder. Eller satte upp ett pyramidspel. Eller smugglade cigaretter, välte gravstenar eller åt människokött eller nåt.

 

Jeanette Francke, pr-ansvarig på Nike

Vad har varit veckans snackis?

– Butler i kollektivtrafiken. Ge det stressade lattefolket rena kallingar på väg från jobbet – ja varför inte. Jag tvättar mina kläder själv och tycker kanske inte butleridén är fantastisk i sig men att utnyttja SL:s mäktiga lokaler låter strålande. Om det sedan handlar om hushållsnära tjänster, shopping eller kultur på blåa linjen spelar mig ingen roll. Kollektivtrafik är bra, kommers är bra – låt det komma.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– 4-dagarsvecka – världen är enad. Nyligen tillbaka från semestern märks tydligt vad ledighet gör för mig och min omgivning. Jag har jordens bästa jobb och få svåra morgnar men det där med ledighet är något magiskt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev