Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

GB och Tele2 gör glasspresentkort

Publicerad: 29 Februari 2008, 06:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

I dag lanserar Tele2 tillsammans med Splashi Mobile Services en mobil presentkortsbutik. Första partner i butiken blir GB Glace.


Skyltar för glassboxar. -Vi ser att nyttotjänster som biljetter genom sms har fallit oerhört väl ut. Den här typen av tjänster som är rakt på gillar vi så nu tar vi det en nivå till. Och nu känns det som om det är säsong för att börja äta glass också, säger Thomas Ekman, marknadschef på Tele2.

Genom att surfa in till en mobilsajt eller genom att skicka ett sms ska kunderna kunna skicka presentkort på glassar till vänner och bekanta, eller självklart även till sig själva. Kampanjen ska marknadsföras genom att GB skyltar upp 15.000 glassboxar ute i butiker. Tele2 kommer även skicka ut sms och mms till alla sina kunder som godkänt att få information från operatören. Kampanjen stöds också av bannerannonsering som drivs av Tele2. GB ska även ta ut konceptet i print.

-Vi kommer också marknadsföra det här ihop med andra innehållstjänster hos våra återförsäljare, säger Thomas Ekman.

Under de första fyra veckorna kommer enbart erbjudanden från GB finnas på mobilsajten men framöver kan det komma fler.

-Vi ser många olika användningsområden. Till exempel som en förlängning av en dejtningtjänst. Att man inför en dejt kan skicka ett presentkort på en kopp kaffe till den man för första gången ska träffa, säger Joachim Alvarez, produktchef på Splashi Mobile Services, som numera är en del av Bonnier Responsmedier.

Det är Splashi som levererar tekniken bakom kampanjen. Enligt Joachim Alvarez är den här lanseringen den första i Europa. Glassarna kan hämtas ut i de butiker som är anslutna till Kuponginlösen, till exempel Pressbyrån, 7-Eleven och Vi-butikerna.

-Fler butiker kommer ansluta sig under året. Vi tror också att fler operatörer kommer börja använda sig av den här tjänsten, säger Joachim Alvarez.

Glasspresentkorten som i dag lanseras kan bara skickas av Tele2-kunder men mottagaren kan använda vilken operatör som helst.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.