Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Går till Danske Bank

Publicerad: 13 september 2012, 13:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Erik Kristow har lämnat sin tjänst som politiskt sakkunnig på kulturdepartementet för att bli pressansvarig på Danske Bank.


EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Erik Kristow kommer närmst från en tjänst som politisk sakkunnig för medier, film och idrott hos kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth och har tidigare arbetat som bland annat presschef på Eniro och informatör på SVT. Nu går han alltså till Danske Bank.

– Jag har varit på kulturdepartementet i nästan fem år, så det var dags för en förändring. Det var tillfälligheternas spel. Jag fick erbjudandet och känner chefen sedan tidigare, säger han till dagensmedia.se.

Enligt Erik Kristow tog han beslutet att lämna kulturdepartementet för att han ville pröva på en ny bransch. 

– Jag kände att jag har jobbat med alla stora frågor, nu är det omgång två på public service-utredningen och presstödsfrågorna ska utredas på nytt nästa höst, säger han och fortsätter:

– Jag har avverkat alla områden och det känns bra att komma tillbaks till företagsvärlden. Ibland behöver man något nytt att bita i och det är kul bank lära sig en ny bransch.

Samtidigt säger han att det inte är säkert att företagsvärlden kommer att locka även i framtiden.

– Jag får se hur det går, jag är inte främmande för återkomst till politiken, säger han.

Vad tar du med dig från din tid på kulturdepartementet?

– Det har varit alla de frågor jag nämnde. Det har skett en stor förändring av politiken på flera områden. Det har varit en kul resa och jag har haft intressanta möten med folk i branschen och politiker. Det har varit ett mångfacetterat och kul jobb.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev