Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Går från Rodeo till SVT

Publicerad: 28 Augusti 2012, 14:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Johan Wirfält lämnar sin tjänst som chefredaktör på Rodeo för att bli huvudredaktör för SVT Debatt.


Ämnen i artikeln:

SVTRodeoJohan Wirfält

– Det stämmer. Jag börjar som huvudredaktör för nätdelen av SVT Debatt. Det är jätteskoj, säger Johan Wirfält till dagensmedia.se.

SVT:s chef i Göteborg, Robert Olsson, säger att rekryteringen av Johan Wirfält är en del i att utveckla sajten vidare.

– Rekryteringen av Johan är en del i ett strategiskt arbete för att ytterligare utveckla en av Sveriges ledande debattsajter. Johan tillför spetskompetens när det gäller aktivitet kopplat till sociala medier så det känns riktigt bra att han nu tar plats på SVT, säger Robert Olsson.

Johan Wirfält säger att han blev kontaktad angående den nya tjänsten i våras och att han ser det som en spännande utmaning att få jobba mer med samhällsjournalistik.

– Jag gör detta av många anledningar. Jag har varit på Rodeo länge och kände att det var dags för något nytt. SVT hörde av sig i våras med ett fantastiskt erbjudande, säger han och fortsätter:

– Det finns tydliga ambitioner att göra debattplattformen på nätet lika stark som programmet. Det är kul att det finns en framåtrörelse, att bygga nytt och tänka nytt lockar mig. Och SVT är en dröm för många journalister. Att få möjlighet att jobba inom public service är en ära.

När Johan Wirfält nu lämnar tidningen så tar Lisa Corneliusson, tidningens andra chefredaktör, över chefredaktörskapet själv. Johan Wirfält säger att han hoppas att tidningen kommer att utvecklas vidare under Lisa Corneliussons egna chefredaktörskap.

– När det gäller Rodeo så har vi idag en position som den kanske mest inflytelserika mode- och trendplattformen i Sverige. Det är förstås hela redaktionens förtjänst, och de kommer också fortsätta prägla utvecklingen framåt, säger han.

Vad tar du med dig från din tid på Rodeo?

– Jag har ju jobbat på Rodeo i nästan 8 år och det har hänt så jävla mycket. Jag hoppas att Rodeo har lett till en mer mogen svensk modejournalistik och en kritisk granskning av modeindustrin. Allt kräver sin granskning.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTRodeoJohan Wirfält

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.