Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Gant tar marknadschef från J.Lindeberg

Publicerad: 16 juni 2009, 04:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Efter förra årets chefskarusell har klädmärket Gant hittat en svensk marknadschef i Oscar Sandberg.


Gant köptes av schweiziska Maus Frères i början av 2008. Efter ägarbytet valde ett flertal chefer att lämna bolaget, däribland Sverigechefen Per Sjödell (nu marknadschef på H&M) och marknadschefen Eva Boding.

- När många slutar under kort tid uppstår oro hos medarbetarna, och det späddes på i och med de nya ägarförhållandena. Samtidigt öppnas många möjligheter när det kommer nya människor med ny energi och i efterhand ser jag positivt på förändringarna, berättade finanschefen Henrik Fredin för Dagensmedia.se förra året.

Nina Linvall är i dag marknadschef på global nivå och har tidigare ansvarat för den svenska marknaden. Den 2 september får hon avlastning då Oscar Sandberg blir marknadschef för Sverige. Han var tidigare global marknadschef för J.Lindeberg.

-Vi gör något av en nysatsning och ska fokusera mer på pr framöver, vilket kräver mer manskraft. Det känns extra roligt att knyta till oss Oscar, som gjort ett jättebra jobb på J.Lindeberg, säger Tony Wester, Sverigechef på Gant.

Gant bytte nyligen pr-byrå från RMPR till Patriksson Communications.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.