Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fröken Sverige-kandidat försöker blåsa Kanal 5

Publicerad: 3 Januari 2007, 14:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Den före detta Fröken Sverige-kandidaten, numera annonssäljaren på Plaza Publishing, registrerade domännamnet Kanalfem.se och försöker nu sälja det på Tradera.com. "Bondfångeri", ryter Kanal 5s presschef.


Irma Arlert, annonssäljare på Plaza Publishing och Fröken Sverige-kandidat för Gästrikland 1998, tipsade Dagens Media om domännamnsauktionen på Tradera. Vid en närmare koll visar det sig att det är hon själv som registrerat adressen och försöker sälja den.

- Jag var nyfiken och ville kolla om jag kunde lägga upp och sköta en auktion på den här sajten, som är en mycket användbar mediekanal, säger hon.

Irma Arlert har före den pågående auktionen, under användarnamnet Bullfet, genomfört 19 auktioner på Tradera.

Varför har du registrerat och försöker sälja just det här domännamnet?

- Det är ett attraktivt namn som var ledigt med många användningsområden. Adressen är intressant för alla som vill starta upp en radiokanal eller någon annan mediekanal.

Du tror inte att Kanal 5 blir sura över det här?

- Nej jag har ju inte gjort något med adressen.

Kanal 5s presschef Per Lorentz säger:

- Det här känns som bondfångeri á la 1997 där ett snille tror sig kunna tjäna snabba pengar. Vi kommer inte buda på adressen, vi kommer inte köpa tillbaka den om någon nu fyller sajten med innehåll. Varumärket Kanal 5 och vår egen webbadress är så starkt att vi inte kan känna oss hotade av det här tafatta försöket.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.